Rolul spalierilor de vie

Rolul spalierilor de vie
Rolul spalierilor de vie este acela de a sustine plantele de vie si de a facilita productia de struguri. Spalierul reprezinta o structura formata din stalpi si elemente orizontale, numite brate, care sustin vita de vie si directioneaza cresterea si dezvoltarea acesteia.
Iata cateva dintre rolurile importante pe care le au spalierii de vie:

Sustinerea plantelor

Spalierul de vie asigura suportul necesar pentru plantele de vie, ajutandu-le sa se dezvolte in mod corespunzator. Fara spalieri, plantele de vie ar fi mai susceptibile la rupere sau la dezvoltarea unor forme neuniforme.

Directionarea cresterii

Prin fixarea plantelor de vie pe bratele spalierului, acestea sunt directionate sa creasca intr-un anumit mod, astfel incat sa produca struguri intr-un mod optim. Spalierii de vie sunt proiectati sa optimizeze accesul plantelor la lumina soarelui, ceea ce ajuta la cresterea si maturarea strugurilor.

Reducerea riscului de boli

Spalierii de vie ajuta la mentinerea plantei de vie intr-o pozitie care permite o buna circulatie a aerului si apei. Aceasta poate reduce riscul aparitiei bolilor si a altor probleme asociate cu umiditatea excesiva.

Usurarea lucrarilor de intretinere

Prin sustinerea plantelor de vie intr-o pozitie accesibila, spalierii faciliteaza lucrarile de intretinere, cum ar fi taierea si recoltarea strugurilor.

Prin urmare, spalierii de vie reprezinta o componenta esentiala in productia de struguri, asigurand suportul si directionarea corecta a plantelor de vie, reducand riscul de boli si usurand lucrarile de intretinere.

Pentru a te asigura ca obtii spalieri de calitate si rezistenti, iti propunem o alternativa interesanta si mai putin costisitoare, decat achizitionarea acestora.

La Matrilab, gasesti matrite pentru spalieri de vie, pentru a-ti crea singur spalierii de care ai nevoie.Spalierii se realizeaza din beton, iar matritele acestora sunt obtinute dintr-un plastic siliconat, foarte flexibil si foarte rezistent la uzura si socuri mecanice.

Primesti reteta atat video, cat si scrisa, instructiuni de utilizare si montaj, recomandari de materiale, astfel incat sa poti obtine rezultate perfecte, chiar si fara experienta in domeniu.

Spalierii de vie realizati cu ajutorul matritelor sunt rezistenti la inghet-dezghet prin aditivare, confera durabilitate si rentabilitate, si pot fi vopsiti in orice culoare doresti.


Matritele sunt rezistente la 500 de turnari iar decofrarea este una rapida si facila.

Daca te-am convins, ne gasesti aici.

De asemenea, daca ti-am captat atentia, poti afla mai multe informatii despre matritele Matrilab din articolul nostru.
Categorii

Suport clienti Luni- Vineri: 08:00 - 18:00
Sambata: 08:00 - 14:00

0771580985 0767144712 contact@matrilab.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!