Mentenanta pavelelor

Mentenanta pavelelor
Pavajul reprezinta o alternativa foarte buna pentru asfalt sau pietris, conferind un aspect mult mai elegant curtii tale. Este foarte importanta, totusi, si mentenanta pavelelor. Pentru a arata mereu exemplar, este nevoie sa ai grija de ele si sa le intretii corect.

In acest articol vei afla cum sa faci acest lucru si vei vedea ca nu este deloc un proces complicat.

Pavelele pot fi afectate de trei grupe distincte, in functie de factori.

Prima grupa este reprezentata de factorii de mediu, acestia fiind: razele ultraviolete, ploile si grindina.

A doua grupa este cea a factorilor mecanici, precum: rugina, noroiul, petele de ulei sau grasime, aciunea anvelopelor si lista poate continua.

Ultima grupa este alcatuita din factorii biologici, si anume: mucegai, muschi, alge, culturi bacteriene.

Mentenanta pavelelor – curatarea de murdarie obisnuita

Murdaria obisnuita se refera la depunerile de praf, pamant si frunze.

Acest tip de murdarie se curata manual, cu o matura sau cu o perie. Aceste impuritati se indeparteaza cu solutii speciale, care au un pH cuprins intre 5 si 9, si se vor dilua in apa inainte de utilizare. Tine minte ca este foarte important ca atunci cand lucrezi cu astfel de solutii, care sunt acide, sa utilizezi manusi si ochelari de protectie.

In cazul in care murdaria vegetala s-a uscat deja, aceasta este putin mai dificil de indepartat de pe pavele. Pentru a indeparta pigmentii vegetali, se recomanda utilizarea unor solutii speciale de curatare, cu substante active de decolorare.Mentenanta pavelelor – cum se curata de rugina, pete de ulei si grasime?

Uneltele pentru gradinarit sau ghiveciurile metalice, pot lasa urme de rugina pe pavele. Pentru a le putea inaltura, sunt recomandate substante fara acizi, care sa indeparteze petele fara sa lase reziduuri.

Petele de grasime, spre deosebire de cele ale uleiului de motor sau hidraulic, isi modifica structura, fiind acoperite la un interval scurt de timp de la scurgere cu o pelicula de rasina.

Este foarte important sa intervii repede in cazul petelor de grasime sau ulei, pentru a putea sa conferi pavelelor o curatare eficienta.

Sunt ideale solutiile de curatare speciale pentru curatarea uleiului, care au in compozitie substante active.

Mentenanta pavelelor – cum se curata de alge sau muschi?

Pentru ca microorganismele se hranesc cu particule de murdarie adesea, in urma acestui proces pot rezulta culturi de alge sau muschi.

Pentru a curate pavelele de alge si music, este recomandata o substanta neutral de indepartare a materiilor vegetale, care are un efect indelungat.

Daca rezultatele intarzie sa apara, poti opta pentru solutii de curatare speciale, cu substante active de decolorare.

Acum ca ai aflat cum poti avea grija de pavelele tale, poate ai vrea sa stii si cum poti obtine chiar tu, rezultate excelente cu privire la crearea acestora.

La Matrilab gasesti matrite pentru pavele, si nu numai, la preturi accesibile si care includ reteta de turnare.

Pe langa matritele pentru pavaj, poti achizitiona matrite pentru gard, accesotii si stalpi gard, panouri decorative, piatra decorativa, monumente funerare,

Livrarea se realizeaza in toata tara, iar stocurile sunt mereu actualizate.
Categorii

Suport clienti Luni- Vineri: 08:00 - 18:00
Sambata: 08:00 - 14:00

0771580985 0767144712 contact@matrilab.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!