Stimati clienti, va informam ca echipa Matrilab nu efectueaza livrari in perioada 01.05.2024-06.05.2024. Comenzile plasate incepand cu data de 26.04.2024 se vor livra incepand cu data de 07.05.2024. Va multumim! Sarbatori fericite!

Ghid pas cu pas pentru instalarea bordurilor pentru pavaj

Ghid pas cu pas pentru instalarea bordurilor pentru pavaj
Instalarea bordurilor pentru pavaj este o parte cruciala a amenajarii exterioare a spatiului. Acestea delimiteaza marginile aleilor, zonelor de relaxare si a gradinilor. In acest ghid, vom explora pasii necesari pentru a instala bordurile pentru pavaj.

Masurarea si marcarea zonei
Incepeti prin masurarea zonei in care doriti sa instalati bordurile. Acest lucru va va ajuta sa calculati cantitatea necesara de materiale. Marcati zona cu un spray de marcaj sau o sfoara pentru a va asigura ca bordurile vor fi plasate in locurile corecte.

Sapati santul
Sapati un sant cu adancimea de aproximativ 15 cm si latimea de 20 cm pentru a aseza bordurile. Daca solul este foarte dur, puteti folosi un instrument de excavare pentru a usura procesul.

Adaugati nisip
Asezati un strat subtire de nisip pe fundul santului pentru a niveliza zona si a oferi o baza solida pentru borduri.

Asezati bordurile
Plasati bordurile in santul pregatit. Asigurati-va ca le asezati cat mai strans posibil pentru a evita spatiile intre ele. Daca bordurile sunt prea lungi, le puteti taia cu un ferastrau specializat.

Umpleti cu pietris
Completati santul cu pietris pana la nivelul bordurilor. Acest lucru va consolida bordurile si va oferi o baza stabila pentru pavaj.

Compactati suprafata
Compactati suprafata cu un compactator pentru a asigura o baza stabila pentru pavaj.

Instalati pavajul
Asezati pavajul pe pietrisul compactat. Asigurati-va ca pavajul este nivelat si compactat bine.

Adaugati pietris
Completati suprafata pavajului cu un strat subtire de pietris pentru a umple golurile dintre placi si a asigura o suprafata uniforma.

Compactati din nou
Compactati din nou suprafata pentru a asigura o baza solida si stabila pentru pavaj.



Asadar, instalarea bordurilor pentru pavaj necesita atentie si precizie. Urmati acesti pasi si veti obtine o zona exterioara frumoasa si stabila, pe care va veti bucura sa o utilizati ani de acum inainte. La Matrilab, puteti gasi matrite pentru bordurile pavelelor, pentru a le putea realiza chiar dumneavoastra, fara complicatii si la preturi accesibile.
 
Categorii

Suport clienti Luni- Vineri: 08:00 - 18:00
Sambata: 08:00 - 14:00

0767144712 0771580985 contact@matrilab.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!