Cum instalezi bordura pentru pavaj?

Cum instalezi bordura pentru pavaj?
Instalarea bordurilor pentru pavaj este o parte importanta a procesului de amenajare a spatiului exterior. Acestea pot fi folosite pentru a defini marginile aleilor, a zonelor de relaxare sau a gradinilor. In acest articol, vom discuta pasii necesari pentru a instala bordurile pentru pavaj.

Cum instalezi bordura pentru pavaj:

Pasul 1: Masurarea si marcarea zonei

Primul pas in instalarea bordurilor este sa masurati zona in care doriti sa le instalati. Acest lucru va va ajuta sa calculati cate borduri aveti nevoie si cat de mult material va fi necesar. In plus, ar trebui sa marcati cu un spray de marcaj sau cu o sfoara unde veti instala bordurile pentru a va asigura ca le veti pune in locurile potrivite.

Pasul 2: Sapati santul

Urmeaza sapati santul unde veti instala bordurile. Acest sant trebuie sa fie de aproximativ 15 cm adancime si 20 cm latime pentru a va asigura ca bordurile vor fi suficient de adanc ingropate si vor sta in pozitie. Daca solul este foarte dur, este posibil sa aveti nevoie de un instrument de excavare pentru a ajuta la saparea santului.

Pasul 3: Adaugati nisipul

Odata ce ati sapat santul, trebuie sa adaugati un strat subtire de nisip pe fundul acestuia. Acest lucru va ajuta la nivelarea zonei si va oferi o baza solida pentru instalarea bordurilor.

Pasul 4: Asezati bordurile

Acum este momentul sa asezati bordurile in santul pe care l-ati sapat. Asigurati-va ca le asezati cat mai strans posibil, astfel incat sa nu existe spatii intre borduri. Daca bordurile sunt prea lungi, puteti sa le taiati cu o ferastrau cu lama rotunda sau cu o unealta speciala pentru taierea acestora.

Pasul 5: Umpleti cu pietris

Dupa ce ati instalat bordurile, trebuie sa umpleti santul cu pietris pana la nivelul deasupra bordurilor. Acest lucru va ajuta la consolidarea acestora si va oferi o suprafata solida pentru pavaj.

Pasul 6: Compactati suprafata

Inainte de a instala pavajul propriu-zis, trebuie sa compactati suprafata cu ajutorul unui compactator pentru a va asigura ca este stabila si solida.

Pasul 7: Instalati pavajul

Acum puteti instala pavajul propriu-zis. In general, pavajul trebuie sa fie de aproximativ 5-10 cm grosime, iar suprafata trebuie sa fie nivelata si compactata bine. Asezati pavajul pe pietrisul compact si utilizati o unealta pentru a va asigura ca fiecare bucata de pavaj este instalata corect si nu se misca. Asigurati-va ca lasati o mica distanta intre fiecare bucata de pavaj pentru a permite dilatarea termica si contractia.

Pasul 8: Adaugati pietris

Odata ce ati instalat pavajul, trebuie sa adaugati un strat subtire de pietris pe suprafata acestuia. Acest lucru va ajuta la umplerea golurilor dintre pavaj si va oferi o suprafata uniforma si stabila.

Pasul 9: Compactati din nou

Ultimul pas in instalarea bordurilor si a pavajului este sa compactati din nou suprafata. Utilizati compactatorul pentru a va asigura ca toata suprafata este compacta si solida.

In concluzie, instalarea bordurilor pentru pavaj este un proces important si trebuie facut cu atentie si precizie. Urmati acesti pasi si veti avea o zona exterioara frumoasa si stabila, pe care o veti putea bucura de multi ani de acum inainte.

La Matrilab, gasesti matrite pentru bordurile pavelelor, astfel incat sa iti realizezi chiar tu bordurile, fara batai de cap si la preturi accesibile.
Categorii

Suport clienti Luni- Vineri: 08:00 - 18:00
Sambata: 08:00 - 14:00

0771580985 0767144712 contact@matrilab.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!